Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Thuisconcert / april 2019

Een van de meest ontroerende ervaringen in mijn werk was tijdens het zorgproject wat ik ism KASKO en ArtEZ begeleidde. 

 

Een vrouw van rond de 70 zat in haar rolstoel, volledig gemonitord, te wachten op haar thuisconcert. Vijf studenten van het conservatorium kwamen binnen, pakte hun instrumenten uit, en knalde Jailhouse Rock van Elvis Presley erin. De blik van die vrouw was onvergetelijk, evenals de poging tot rock ‘n rollen die ze daarna in haar rolstoel deed. Een zelfgeschreven nummer voor deze dame volgde. Een nummer waarin ze haar favoriete rode jurk droeg waarover ze ons had verteld in haar interview.

 

Daarna volgende het concert bij de ouders van Victor. Dat concert heeft me zo bewust gemaakt van wat de kracht van muziek is. Het inspireerde me om in die maand daarna bij mijn beide oma’s een thuisconcert te geven. 

 

 

 

Over het project

In april 2019 vond de jaarlijkse projectweek van ArtEZ Conservatorium Zwolle plaats, in samenwerking met Zwolle Doet!. Onder begeleiding van regisseurs Céline Hoex, Eva Traa en Tim Hammer maakten twintig groepjes studenten Klassieke Muziek en Docent Muziek een persoonlijk concert op maat voor evenzoveel mantelzorgers en verzorgenden. De week toonde eens te meer de verbindende kracht van muziek aan.

Opdrachtgever

KASKO, huis voor muziektheater en ArtEZ.