Close
Type at least 1 character to search
Back to top
KOH - BRUISENDE BUREN 2019 @ ERIK FRANSSEN 14
Fotograaf: Erik Franssen

Over mij

Céline (1991) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Daarna volgde ze nog de opleiding tot theaterdocent, tevens aan de Toneelacademie. Ze regisseerde veel jeugdtheater in de zaal maar ontwikkelde ook steeds meer een liefde voor locatietheater en sociaal artistieke projecten. Tussen 2017 en 2021 was ze verbonden aan KASKO, huis voor muziektheater, waar ze de kans kreeg om op bijzondere plekken community art voorstellingen te maken. In een kerk in Friesland, in een energiecentrale tijdens zijn sloopfase, een kringloopwinkel in Zwolle en in de bossen van Frederiksoord. 

"De Nederlandse Architect Aldo van Eyck ontwierp zijn speeltoestellen om Protestantse kinderen met Katholieken kinderen te laten spelen. Hij zei: 'In spel lijken we meer op elkaar dan we denken.' Dit inspireert mij en is een belangrijke drijfveer waarom ik theater wil maken. Want voor mij is het theater een plek waar ik de kans heb om verbinding te brengen tussen mensen die elkaar normaal niet zouden ontmoeten.
Ik werk dan ook graag buiten de zaal en met een cast die zowel uit amateurs als professionals bestaat. Doordat ik een beeldende en speelse manier van werken heb, verdwijnt het onderscheid tussen die twee. Mijn voorstellingen kenmerken zich door hun sterke beeldtaal, muzikaliteit en een licht filosofische inslag."

Contactgegevens