Close
Type at least 1 character to search
Back to top

WALD / AUGUSTUS 2022

f25b4fdf-8b7c-4e28-93b0-689d5952978f
WALD / AUGUSTUS 2022

Het Korpus Hoornkwartet brengt tijdens de Muziekzomer een klinkend koperprogramma ten gehore in het woud van de Veluwe, getiteld Wald. Weinig instrumenten zijn in hun oorsprong zo verweven met het bos als de hoorn en daarom nemen de vier jonge Belgische hoornisten van het Korpus Hoornkwartet in Wald het instrument terug naar zijn roots.

Verwacht daarbij geen traditionele jachtmuziek, maar een geheel nieuwe insteek die ze ontlenen aan de bestseller ‘Het verborgen leven van bomen’ van de Duitse boswachter Peter Wohlleben. Hierin wordt beschreven hoe het ecosysteem van een bos functioneert en hoe bossen zichzelf op een tot de verbeelding sprekende manier in stand houden.

‘Hoe bossen werken en hoe wij als mensen tegenover bossen staan is een intrigerend iets,’ vertelt hoornist Jonathan van der Beek. In het bos gebeurt veel meer dan wij lang voor ogen hadden, bomen communiceren namelijk met elkaar. Bomen zorgen niet alleen liefdevol voor hun nageslacht, maar ook voor hun oude en zieke buren, als het nodig is eeuwenlang. Daarnaast hebben bomen emoties, gevoelens en een geheugen. Wald neemt je mee met werk van componist Douglas Hill en speciaal gecomponeerd werk van Siebe Thijs, diep het woud in, waar een wondere wereld verscholen ligt tussen de forse stammen van het bos.

Opdrachtgever

NJO Muziekzomer

Korpus Hoornkwartet

Jason Enuset Reindert Geirnaert Guillaume Michiels Jonathan van der Beek

Compositie

Siebe Thijs

Concept en regie

Céline Hoex