Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Stadsvlucht / mei 2022

Stadsvlucht-Sonnevanck-37
Stadsvlucht-Sonnevanck-30

“Veel jongeren kampten tijdens én na het corona tijdperk met sombere gevoelens. School was dicht, de sportclub, de muziekschool en op bezoek gaan bij je vrienden mocht ook al niet meer. Daarnaast viel er in de straten van Enschede ook niet veel te beleven. Want Enschede is saai en lelijk. Toch? 

Geinspiereerd op het gedicht Textielstad van Willem Wilmink, de verhalen van de jongeren zelf en een hoop fantasie ontstond het idee voor Stadsvlucht. Een spannende theatrale trip door de stad met 12 jongeren in de hoofdrol en in samenwerking met verschillende koren, muziekverenigingen en dansscholen uit Enschede!”

Over de voorstelling

Mees is het zat. Zat van alles wat niet mag, alles wat niet kan, alles in het algemeen. Mees schrijft een brief, klimt uit het slaapkamerraam en vertrekt. Telefoon uit. Weg van huis. Klaar.

Vier goede vrienden gaan op zoek en nemen je mee. Op een geheime locatie met zicht op Mees’ huis kom je samen. De zoektocht brengt je op verschillende plekken in Enschede waar Mees zou kunnen zijn. Maar steeds als je aankomt, blijkt die net te zijn vertrokken. Er gebeuren wonderlijke dingen, Enschede komt op onverwachte wijze tot leven. In de verte hoor je gezang, maar waar komt het vandaan? Bij een oud gebouw komt een indrukwekkende gebeurtenis uit een ver verleden plotseling tot leven. En dansers schieten je voorbij, wat proberen ze je te vertellen?

Iedereen die je tegenkomt kent Mees. Maar de verhalen verschillen erg van elkaar. Langzaam leer je Mees kennen… of toch niet? En lukt het om Mees te vinden of leidt die straks voorgoed een onzichtbaar leven in de stad?

Opdrachtgever

Jeugdtheater Sonnevanck

Tekst

Wessel de Vries

Regie

Céline Hoex

Spel en muziek

Bauke van den Berg, Alex Tabak, Helena van den Berg, Jonathan Ros, Julia Ros, Lourdes Hammami, Mees Elfring, Melissa Krommendijk, Okke Roelink en Sophie Hondebrink

Compositie en koorarrangement

Christoph Mac-Carty

Kostuumontwerp en kostuumassistent

Eleftheria Lavdaki, Stefanie Hatzis en Berber Struiksma

Choreografie

Francesco Bekkema

Spelcoach & regieassistent Lukas Schmidt

Lukas Schmidt

Video ontwerp

Stijl Bolhuis

Dramaturgie

Michiel Bijmans en Daniël van Klaveren

Techniek

Jeroen van Terheijden, Christian Toonk, Ilse Tiggelman en Stijn van Faassen

In samenwerking met

Focus, Music All Enschede, Studio Vocalis, een Big Band met muzikanten uit de regio (Merle Munster, Noor Vergeer, Ruth Bulsink - saxofoon | Noortje Mater, Roos te Riet-Scholten - trompet | Jasper Brilman - trombone) en een combo bestaande uit Ad Smit (piano), Marcel te Brake (drums) en Nick Kerkhoff (basgitaar)

Met dank aan locaties:

Performance Factory, B93, Stadsbegraafplaats de Espoort, Villa de Bank en de Watertoren