Close
Type at least 1 character to search
Back to top

BOKSER de film / mei 2021

Foto’s bokser done-42
428_bokser the movie
410_bokser the movie
Foto’s bokser done-57
335_bokser the movie
328_bokser the movie
316_bokser the movie
Foto’s bokser done-11
Foto’s bokser done
BOKSER de film / mei 2021

‘Dies (16) bokst op hoog niveau, en het is haar droom om professioneel bokser te worden. Als ze op een dag wakker wordt in een ziekenhuis en te horen krijgt dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen lopen, staat haar leven op zijn kop. Hoe gaat een geboren winnaar om met zo’n groot verlies? Bokser is een muzikaal sprookje in een ziekenhuiskamer. Over een leven dat tot stilstand is gekomen en de fantasie die nodig is om het weer op gang te brengen.’ 

 

In een wereld waarin presteren zo belangrijk is geworden zijn we allemaal bang om te verliezen. Bang om te moeten gaan met teleurstellingen en gebreken. Door te winnen worden we gezien en gewaardeerd. Het winnen en vervolgens het onafwendbare verliezen staat centraal, in welke vorm dan ook. In Bokser laten we dit zien door middel van topsport. Want als er iets tot de verbeelding spreekt is het wel de functie van sport in onze maatschappij. Het aanzien dat het geeft, maar ook het harde werken wat eraan voorafgaat. De mentaliteit die ervoor nodig is om te winnen. En de genadeloosheid van de val. Hoe je na verlies ineens niet meer meetelt.

 

In deze film wordt gewerkt vanuit verschillende kunstdisciplines, waardoor de droomachtige stijl veel kracht bijzet en scherpe contrasten maakt tussen de realiteit in het ziekenhuis en de flashbacks.

Opdrachtgever

KASKO, Huis voor muziektheater, Theaterschip

Schrijver

Wessel de Vries

Regie

Céline Hoex

Spel

Tomm Velthuis

Spel en zang

Laurien van Rijswijk

Muziek

Renan Zelada

Scenografie

Juliette Mout

Kostuums

Eleftheria Lavdaki

Trombone

Marinka Kluiver

Fotografie

Tomm Velthuis