Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Storm in mijn hoofd 12+ / oktober 2018/2019

Storm in mijn hoofd 144
Storm in mijn hoofd_fotograaf Jeroen Helle – kopie
"In de regie van Hoex maken professionals en jonge spelers samen een sterke en gelaagde voorstelling die vele speelbeurten verdient" 
- De Theaterkrant

Wat speelt er van binnen, wat aan de buitenkant niet te zien is? Werkend met een groep jongeren, was deze vraag natuurlijk heel  relevant. Want precies zij zijn de ervaringsdeskundige.

We waren al halverwege het repetitieproces toen deze zin ineens in me op kwam. “Worden wie je bent”. Als kind van de Vrijeschool had ik die slogan vaak gehoord, maar nooit echt begrepen. Ineens viel die zo op z’n plek. Deze voorstelling zou om die zoektocht gaan. Hoe je als kind, in het woud dat pubertijd heet, op zoek gaat naar een vorm waarin je binnenste samenvalt met je buitenkant.

De voorstelling

De leerlingen van klas 4D zitten weggestopt in de kelder van de school. De directeur heeft alle leerlingen waarvan hij vindt dat ze mislukt zijn door gebrek aan intelligentie, gebrek aan een warm thuis of aan schoonheid bij elkaar gezet. De klas wordt met harde hand geregeerd, een ijzeren discipline opgelegd. Tucht en regelmaat wordt de maat. Afwijkend gedrag of afwijkende meningen worden niet getolereerd.

‘Storm in mijn hoofd’ (vrij gebaseerd op de roman ‘Bint’ van F. Bordewijk) vertelt het verhaal vanuit 4D zelf. Met tekst, slagwerk en Urban Dance krijgt de klas een eigen vorm en stem. Klas en docent gaan de machtsstrijd aan tussen chaos en tucht, tussen eigenheid en discipline.

‘Storm in mijn hoofd’ is een jongerenvoorstelling voor 14 jaar en ouder.

Opdrachtgever

Theaterschip en KASKO

Regie:

Céline Hoex

Teksten

Ischa den Blanken

Muziek Stan

Verberkt

Vormgeving

Aimée Gersons

Choreografie

Elena Iachininoto

Fotografie

Jeroen Helle