Close
Type at least 1 character to search
Back to top

NIETSNUT 6 + / december 2020/2021

Nietsnut! (met titels)-2
"Je ziet pas als je kijkt"

Oscar werkt altijd en Oscar werkt ook altijd hard. Hij heeft nauwelijks tijd om een broodje te eten of naar de wc te gaan. De apparaten om hem heen piepen en trillen en vragen om actie. Als hij ook maar even te laat is gaan ze tekeer. Niet stilzitten, Oscar! Je hebt het druk, druk, druk! Maar dan valt ineens de stroom uit en is het stil. Doodstil.

Of toch niet?

Wat is dat voor raar getik in de koelkast en komt er nou muziek uit de magnetron? Plots gaat het licht aan en staan er twee vreemde figuren in de kamer. Ze zeggen niks. Ze staren naar Oscar en doen vervolgens alles na wat hij doet. Oscar wil dat ze gaan, maar het lukt niet. Hoe harder hij probeert ze weg te sturen, hoe hardnekkiger en uitbundiger ze terugkomen. Wat moeten ze van hem? En waarom zorgen ze voor zoveel chaos? En hoe kan het dat die figuren vooral komen wanneer Oscar probeert de boel weer draaiende te krijgen?

‘Nietsnut!’ is een ode aan onzin. Aan een wereld verborgen achter alle opgelegde regels. De wereld die je pas ziet als alles stilvalt en je de tijd hebt om heel goed te kijken.

Opdrachtgever

Wie Walvis

Concept en script

Amarins Romkema

Regie

Céline Hoex

Spel en muziek

Suzanne Bakker, Barry Emond, Kristján Martinsson

Vormgeving

Elian Smit en Eva Krammer

Met dank aan:

Fonds 21, NORMA Fonds, P.W. Janssen Friesche Stichting, BNG Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.